На прес-конференції після бою з Віталієм Кличко
Чісора влаштував бійку з Девідом Хеєм
Такого на моїй пам'яті ще не було! Та й взагалі в історії боксу подібних подій єдиного - пальців однієї руки, напевно, вистачить. Кидаються один на одного найсильніші британські супертяжі Дерек Чіcора і Девід Хей, журналісти, сахаються по кутах достатньо просторого, але щільно забитого прес-центру мюнхенського «Олімпіахалле» - причому сахаються так, щоб і в бійку не потрапити, і відбувається побачити, а ще краще зняти, зметнуться над головою Хея важенний штатив під камери, кров на розсіченому лобі його менеджера і тренера Адама Бута ... Словом, картина маслом, справжнє батальне полотно.
З чого все почалося? Та ні з чого особливого. Просто хамські характери обох британців проявили себе у всій красі. Хей, що з'явився в Мюнхені з метою не то просто себе показати, не то бій з Віталієм Кличко випросити, втрутився спочатку в перепалку між Чіcорой і з'явилися в залі Володимиром Кличко, а потім різко засперечався з менеджером братів Кличко Берндом Бенте: обмовляєш ти, мовляв, на мене, зовсім я від поєдинку зі старшим Кличко не відмовлявся, навпаки, на всі умови згоден.
Розмова йде на підвищених тонах, але «без рук» - поки в нього не втручається Чіcора.
- А ти взагалі помовч, - кричить він співвітчизнику. - Ти свій шанс на бій вже профукав. Спочатку я ще раз з Віталієм забирай, а потім вже ти домовляйся!
Почувши таке, Хей виходить з себе по-справжньому.
- Який тобі реванш?! - Кричить він у відповідь. - Ти, лузер, три бої програв, а туди ж. Спочатку битися навчися!
Далі все розвивається за класичними законами дворової бійки: Чіcора вискакує з-за столу і з криками «Я тебе застрелю» кидається до Хея, той уже чекає в боксерської стійці. Британці хапаю один одного за барки, валяться на підлогу. Хтось намагається їх розтягнути - правда, не дуже старанно, особливо після того, як з купи-малі вивалюється з закривавленим чолом тренер і менеджер Хея Адам Бут ...
А над усім цим височіє забрався на стілець і без того двох метровий Володимир Кличко, що повторює і повторює з посмішкою: «Ну і шоу! Ніколи нічого подібного не бачив! ».
Розтягували і заспокоювали забіяк довго. А коли заспокоїли, прес-конференція, хоча питань до учасників бою залишалося чимало, згорнулася сама собою.
http://www.sovsport.ru/gazeta/article-item/510080